* Kron chakra / Hjässchakra – violett

Placering: På fontanellen på hjässan.

Andligheten, healing energi, tillit, tro, kontakten till universum och det Högre jaget. Här sitter den mentala, tankar, kunskap, insikter och förståelse.

Obalans kan innebära bristande andlig kontakt. Koncentrationsproblem och att man har begränsningar med sina ha visioner och förmåga att se framåt.

 

*Tredje ögat chakra / Pannchakra – indigo

Placering: Mellan ögonbrynen och ca1 cm ovanför.

Här finns vår intuition, klärvoajans, kreativitet och vårt undermedvetna. Obalans här ger dålig kontakt med sig själv och förmågan att lyssna inåt och följa din inrevägledning.

 

 

* Hals chakra – ljusblå

Placering: På struphuvudet.

Halschakrat står för all form av kommunikation och kreativitet. Blå är en healing färg.

När vi har obalans här så brukar det komma ifrån att vi inte har stått upp för oss själv och vad vi tycker eller känner, man kan också ha problem med att sätta gränser mot andra människor.

 

* Hjärt chakra – grön/rosa

Placering: Mitt i mellan brösten.

* Hjärtchakrat står för våra relationer, kärlek, gemenskap, känslor, harmoni, balans och medkänsla.

Obalans här kan handla om relationsproblem och att man stängt till om sig och sina känslor

 

* Solarplexus chakra – gul

Placering:Solaplexus.

Här sitter vår Viljestyrka, livsenergi, livskraft, självförtroende, inspiration och våra sociala kontakter.

Obalans här kan påvisa att vi sätter oss själva främst, maktfixering, låg energinivå, osäkerhet och brister i självförtroendet.

 

* Navel chakra – orange

Placering: Under naveln, ca 3 fingersbredder.

Här finns vår sexualitet, lust, kreativitet, moral, spontanitet, självförtroende, glädje, konstnärlighet och vår ambition.

Obalans här kan visa på låg sexlust och bristande moral. Man håller sig tillbaka och har svårt att få utlopp för sin kreativitet.

 

* Rot chakra – röd / Brun

Placering: Området mellan anus och könsorganet.

Här finns vår rundtrygghet i både hemmet, ekonomin och arbetet. Rotchakrat symboliserar tryggheten och stabiliteten i livet och den fysiska kroppen.

Har man obalans här så kan det visa på osäkerhet i tryggheten och att man sitter fast i gamla mönster. Det kan också finnas tvångsbeteenden, girighet och dålig ork och kraft och ilska.